Posted on

Pink Duck Race in Diest uitgesteld naar 19 juni 2022

Hola Hageland – 8 december 2021

De organisatoren van de Pink Duck Race in Diest hebben beslist om het event uit te stellen naar 19 juni 2022. De Covid-besmettingscijfers in de regio blijven te hoog, net zoals de druk op de ziekenhuizen.

Er zijn momenteel meer dan 7000 eendjes geadopteerd. Think Pink en het stadsbestuur van Diest vrezen dat er te veel mensen op hetzelfde moment zullen afzakken naar de race waardoor de afstandsregels en de gezondheid van de bezoekers in het gedrang kunnen komen. Schepen van Welzijn van Diest Monique De Dobbeleer beklemtoont dat de acties om bezoekers te informeren over de Pink Duck Race en de strijd tegen borstkanker wel blijven doorgaan, ook tijdens de kerstmarkt die plaats vindt op 17, 18 en 19 december 2021. De reeds geadopteerde eendjes blijven uiteraard geldig voor de race van 19 juni 2022.

Lees verder op Hola Hageland

Posted on

Nieuw woon- en dagcentrum gaat van start: “We bieden een waaier van activiteiten aan en proberen ook zoveel mogelijk buitenshuis te gaan”

Het Nieuwsblad – Luc Weyens9 december 2021

DIEST – De vzw Martine Van Camp in Diest heeft haar nieuwe woon- en dagcentrum aan de Tulpenstraat in gebruik genomen. In de dagopvang kunnen 55 personen terecht en in het studiocomplex is plaats voor zes personen.

Lees het volledig artikel via Het Nieuwsblad.

Uit het artikel:

“De dagopvang zat tot nu toe in een bestaand pand aan de Speelhofstraat”, legt Erik Peirelinck uit. Hij gaf zopas de fakkel van directeur door aan Wendy Bortels en heeft het grootste gedeelte van het proces voor de nieuwbouw geleid. “Dat gebouw had echter zijn beperkingen. Zo was er geen plaats voor een ontvangstlokaal, noch voor een kine- en een afkoelingsruimte.”

In de zoektocht naar de plaats voor een nieuwbouw kwam Martine Van Camp uiteindelijk terecht aan de Tulpenstraat. Daar maakte de kerk van de wijk Poels plaats voor de nieuwbouw. “In de dagopvang is plaats voor meer dan 55 personen”, zegt huidig directeur Wendy Bortels. “Zij worden begeleid door dertien medewerkers onder leiding van Sara Naten.”

Het project kost alles samen 3,2 miljoen euro. 210.000 euro ontvangt Martine Van Camp als toelage van Vlabinvest van de provincie Vlaams-Brabant. De rest komt van een lening bij de bank, een renteloze lening bij Lions Club Diest (peter van Martine Van Camp), een jaarlijkse gift (twintig jaar lang) van 60.000 euro van de Lions Club en de bijdrage van cliënten.

Het vroegere onderkomen aan de Speelhofstraat krijgt een functie voor de dagbesteding van Martine Van Camp die nu in een gedeelte van de school De Pit aan de Overstraat in Diest-centrum zit. Eerst wordt de speelplaats aan de Speelhofstraat wel opgeknapt en gebeuren er werken aan de buitenmuren. Het houtatelier van Martine Van Camp gaat meubelen voor de speelplaats ontwerpen. Op de Dag van de Zorg op 15 mei 2022 zet Martine Van Camp de deuren van de nieuwbouw aan de Tulpenstraat voor iedereen open.

Posted on

Jaarlijkse kledinginzameling Diest uitgesteld

Hageland Actueel – 6 april 2021

De kledinginzameling van Lionsclub Diest, voorzien in april, wordt naar oktober verschoven.

Met een jaar vertraging door corona, zou het deze maand de 30e keer zijn dat de Lions Club, de Leo Club, de medewerkers van VZW De Bremberg en van VZW Martine Van Camp eind april deur-aan-deur oude kleding, schoenen en textiel zouden ophalen. Maar helaas.

Door de beperkingen als gevolg van het coronavirus, zal de inzameling die gepland was op zaterdag 24 april ook dit jaar niet doorgaan.  Dit is een zware slag voor de organisatoren, want zij hebben hun financiële steun toegezegd aan het project Poels,  waarvan de werken volop aan de gang zijn.  

“Als alles goed gaat, dan zal de deur-aan-deur ophaling dit jaar georganiseerd worden op zaterdag 2 oktober en vieren we eindelijk onze 30ste ophaling. We roepen ondertussen iedereen op om de oude kledij in onze gekende containers te deponeren.  Ze zijn duidelijk herkenbaar en worden frequent leeggemaakt.  
Nog beter is natuurlijk om de oude kleding naar De Bremberg (Groenstraat – Molenstede/Diest) te brengen.  Daar staan drie grote groene zeecontainers en onder het afdak mag men steeds de zakken neerzetten.  Zo hopen we nog steeds dat onze kledij-inzameling kan verder lopen.  De inkomsten zijn broodnodig”, zegt Bart Stals, voorzitter Lions.

Een overzicht van de containers vind je op: www.lionsclubdiest.be/kledinginzameling

Posted on

Kledingophaling Lions Diest opnieuw uitgesteld door COVID-19

Hola Hageland15 semptember 2020

De 30ste editie van de kledingophaling die Lions Club Diest, de Leo Club, de medewerkers van VZW De Bremberg en van VZW Martine Van Camp ieder jaar organiseren, wordt definitief geschrapt. In principe gebeurt die deur-aan-deur ophaling van oude kleding, schoenen en textiel einde april. Ze werd toen om evidente redenen uitgesteld. Covid-19 legde het openbaar leven op dat moment bijna volledig lam.

De initiatiefnemers gingen ervan uit dat de pandemie sneller zou verdwijnen en stelden de ophaling uit naar zaterdag 26 september.  Ook dat is dus niet haalbaar.  Het virus lijkt de samenleving opnieuw bij de keel te grijpen. De nieuwe datum is nu vast geprikt op zaterdag 24 april 2021.

Lees verder op Hola Hageland

Posted on

Annulatie jaarlijkse kledij-inzameling

Beste,

Dit jaar zou het de 30e keer zijn dat de Lions Club, de Leo Club, de medewerkers van VZW De Bremberg en van VZW Martine Van Camp eind april deur-aan-deur oude kleding, schoenen en textiel zouden ophalen.

Door de beperkingen als gevolg van het coronavirus, is de inzameling die gepland was op zaterdag 25 april niet doorgegaan.  Toen hadden we nog de hoop om de deur-aan-deur ophaling te organiseren op zaterdag 26 september.   Helaas moeten we deze datum ook annuleren.   We hopen om onze 30e inzameling terug te kunnen organiseren op zaterdag 24 april 2021.

Ondertussen roepen we iedereen op om oude kledij in onze gekende containers te deponeren.  Nog beter is natuurlijk om de oude kleding naar De Bremberg te brengen.  Daar staan drie grote groene zeecontainers en onder het afdak mag men steeds de zakken neerzetten.  Zo hopen we nog steeds dat onze kledij-inzameling kan verder lopen.  De inkomsten zijn broodnodig.

Want ondanks alles blijven en moeten onze projecten doorlopen.  De opbrengst van de kledij-inzameling gaat naar het project Poels.  Dit is een nieuw woon- en dagcentrum voor Home Martine Van Camp.  De aannemer hoopt rond het eind van het jaar de gebouwen te kunnen afwerken.  Daarna hebben onze eigen mensen nog een aantal weken werk, zodat wij zullen kunnen verhuizen in de lente van 2021.  Via volgende compilatie vindt u alvast een impressie van het project Poels (augustus 2020):

Uiteraard blijven giften ook nog steeds welkom.  Voor giften vanaf 40 euro op rekening IBAN BE37 7430 3878 2028 (Home Martine Van Camp) leveren wij begin 2021 een fiscaal attest af.

Namens Lionsclub Diest

Bart Stals
Voorzitter