Kledinginzameling

JAARLIJKSE KLEDINGINZAMELING UITGESTELD NAAR OKTOBER

Met een jaar vertraging door corona, zou het de 30e keer zijn dat de Lions Club, de Leo Club, de medewerkers van VZW De Bremberg en van VZW Martine Van Camp eind april deur-aan-deur oude kleding, schoenen en textiel zouden ophalen.

Door de beperkingen als gevolg van het coronavirus, zal de inzameling die gepland was op zaterdag 24 april ook dit jaar niet doorgaan.  Dit is een zware slag voor de organisatoren, want zij hebben hun financiële steun toegezegd aan het project Poels,  waarvan de werken volop aan de gang zijn.  Als alles goed gaat, dan zal de deur-aan-deur ophaling dit jaar georganiseerd worden op zaterdag 2 oktober en vieren we eindelijk onze 30e ophaling !

We roepen ondertussen iedereen op om de oude kledij in onze gekende containers te deponeren.  Ze zijn duidelijk herkenbaar en worden frequent leeggemaakt.
Zo hopen we nog steeds dat onze kledij-inzameling kan verder lopen.  De inkomsten zijn broodnodig.

Een overzicht van onze containers vind je hieronder.

Alvast bedankt voor jullie broodnodige steun!

Het hele jaar door kan je je steentje bijdragen door gebruik te maken van onze permanente containers op volgende plaatsen:

DIEST

• Aan de kringloopwinkel
  • Parking Boudewijnvest
  • Eduard Robeynslaan 95
  • Speelhofstraat 8
  • Huize St.-Augustinus

MOLENSTEDE

• School ‘De Bremberg’
  • Dorpsplein aan de kerk

SCHAFFEN

• Aan ontmoetingscentrum ‘Scafnis’
  • De spoorwegovergang van Schoonaarde

KAGGEVINNE

• Ontmoetingscentrum ‘ ‘t Keteltje’ tegenover de kerk

HALEN – ZELEM

• Parking Dancing Astrid

WAT MAG ERIN?

• Kleding en accessoires (riemen, tassen, schoenen per paar)
  • Beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden)
  • Keuken- en badkamertextiel (hand-en theedoeken, schorten, washandjes)
  • Woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen)
  • Speelgoedknuffels
  • Propere lappen, textiel met klein deffect

WAT BLIJFT ERUIT?

• tapijten, matrassen, zetelkussens, nat en/of besmeurd textiel

Deze inzameling wordt georganiseerd door de Lions- en Leo Club Diest, de ouders en het personeel van de school voor Buitengewoon Onderwijs “De Bremberg” en van Home “Martine Van Camp”. Ook de KSA en scouts van Diest komen ons jaarlijks helpen.

Naast de blijvende ondersteuning van “De Bremberg” steunen wij ook vanaf  heden Home “Martine Van Camp” met een renteloze lening en een vast jaarlijks bedrag voor de toekomende 20 jaar, voor de realisatie van het nieuwe dagcentrum op de gekende kerksite “Poelske”.

Martine Van Camp

• Woon- en dagcentrum voor volwassen personen met een mentale beperking, rekent op jullie!

De Bremberg

• School voor Buitengewoon Onderwijs Kleuter, Lager en secundair onderwijs
  • Voor kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 21 jaar met een verstandelijke beperking en met sterk verschillende behoeften en noden.
vrijwilligers
kledingzakken

Op zaterdag 27 april 2019 vond onze 29ste kledinginzameling plaats. We haalden bijna 30 ton kleding op. Bedankt voor jullie steun.

De ingezamelde kleding wordt verkocht en met de opbrengst worden de schoolgebouwen afbetaald. Veilige en nette schoolgebouwen zijn heel belangrijk om goed onderwijs te kunnen organiseren.

Dit jaar breiden wij onze steun uit naar vzw Martine Van Camp te Molenstede. Wij helpen hen bij de financiering van de nieuwbouw van een woon- en dagcentrum op de plaats waar vroeger de kerk van “Poelske” stond.

In naam van de leerlingen, gasten, ouders en personeel, danken wij U bij voorbaat.