Huis-aan-huis kledinginzameling

B E D A N K T ! !

Zaterdag 2 oktober 2021 mochten we meer dan 24 ton oude kleding en schoenen ophalen!
Héél hartelijk dank daarvoor.

Volgende inzameling deur-aan-deur: zaterdag 23 april 2022
Het ganse jaar door kan je nog oude kleding deponeren in onze containers.

Waarom

Elke opgeruimde kleerkast kan een centje bijdragen. We rekenen op jullie steun voor de Bremberg en Martine Van Camp.

Ophaling

We komen langs op volgende locaties:

• Averbode
  • Bekkevoort
  • Deurne
  • Diest
  • Geetbets
  • Grazen
  • Halen
  • Kaggevinne
  • Loksbergen
  • Molenstede
  • Schaffen
  • Scherpenheuvel
  • Schoonderbuken
  • Testelt
  • Webbekom
  • Zelem
  • Zelk
  • Zichem

Het hele jaar door kan je je steentje bijdragen door gebruik te maken van onze permanente containers op volgende plaatsen:

Geef je gebruikte kleding en schoenen die je niet meer draagt een tweede leven. Uw oude textiel is nog goed bruikbaar. Als tweedehands kleding of om nieuwe producten van te maken.

DIEST

• Aan de kringloopwinkel
  • Parking Boudewijnvest
  • Eduard Robeynslaan 95
  • Speelhofstraat 8
  • Huize St.-Augustinus

MOLENSTEDE

• School ‘De Bremberg’
  • Dorpsplein aan de kerk

SCHAFFEN

• Aan ontmoetingscentrum ‘Scafnis’
  • De spoorwegovergang van Schoonaarde

KAGGEVINNE

• Ontmoetingscentrum ‘ ‘t Keteltje’ tegenover de kerk

HALEN – ZELEM

• Parking Dancing Astrid

WAT MAG ERIN?

• Kleding en accessoires (riemen, tassen, schoenen per paar)
  • Beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden)
  • Keuken- en badkamertextiel (hand-en theedoeken, schorten, washandjes)
  • Woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen)
  • Speelgoedknuffels
  • Propere lappen, textiel met klein deffect

WAT BLIJFT ERUIT?

• tapijten, matrassen, zetelkussens, nat en/of besmeurd textiel

Deze inzameling wordt georganiseerd door de Lions- en Leo Club Diest, de ouders en het personeel van de school voor Buitengewoon Onderwijs “De Bremberg” en van Home “Martine Van Camp”. Ook de KSA en scouts van Diest komen ons jaarlijks helpen.

Naast de blijvende ondersteuning van “De Bremberg” steunen wij ook vanaf  heden Home “Martine Van Camp” met een renteloze lening en een vast jaarlijks bedrag voor de toekomende 20 jaar, voor de realisatie van het nieuwe dagcentrum op de gekende kerksite “Poelske”.

Martine Van Camp

• Woon- en dagcentrum voor volwassen personen met een mentale beperking, rekent op jullie!

De Bremberg

• School voor Buitengewoon Onderwijs Kleuter, Lager en secundair onderwijs
  • Voor kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 21 jaar met een verstandelijke beperking en met sterk verschillende behoeften en noden.
vrijwilligers
kledingzakken

Op zaterdag 27 april 2019 vond onze 29ste kledinginzameling plaats. We haalden bijna 30 ton kleding op. Bedankt voor jullie steun.

De ingezamelde kleding wordt verkocht en met de opbrengst worden de schoolgebouwen afbetaald. Veilige en nette schoolgebouwen zijn heel belangrijk om goed onderwijs te kunnen organiseren.

Dit jaar breiden wij onze steun uit naar vzw Martine Van Camp te Molenstede. Wij helpen hen bij de financiering van de nieuwbouw van een woon- en dagcentrum op de plaats waar vroeger de kerk van “Poelske” stond.

In naam van de leerlingen, gasten, ouders en personeel, danken wij U bij voorbaat.