Op de terreinen van Millennium Golf Club in Paal vond de 10de Groenhoef Golf Cup plaats. Georganiseerd door Lions Clubs Aarschot, Aarschot Parel van het Hageland, Diest, Sint-Joris-Winge en Sint-Pieters-Rode Kasteel van Horst op vrijdag 9 juni.

De Groenhoef Golf Cup en het diner werden georganiseerd tvv
Groenhoef

Een project voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel

Een niet aangeboren hersenletsel (“NAH”) ontstaat plots. Het kan veroorzaakt zijn door een ongeval, een beroerte (CVA), een hersentumor, … De gevolgen zijn heel uiteenlopend en beïnvloeden verschillende levensdomeinen: thuissituatie, relaties, werk, vrije tijd. De ernst van deze gevolgen kan eveneens sterk variëren. In een niet onaanzienlijk aantal situaties is een volledige terugkeer naar het eigen sociaal netwerk dan ook niet of slechts ten dele mogelijk. De fysieke zorg kan te zwaar zijn en de gevolgen op psychosociaal en relationeel vlak kunnen heel ingrijpend zijn.

Wanneer de zorg te zwaar wordt, blijft het essentieel dat het sociaal netwerk van de betrokkene dicht bij de zorg zelf betrokken wordt. VZW Stijn en VZW Martine Van Camp sloegen de handen in mekaar en werkten samen voor de realisatie van Groenhoef in Scherpenheuvel.

Op 31 maart 2014 werd Groenhoef in gebruik genomen. Het biedt plaats aan 18 permanente bewoners, 6 plaatsen in het dagcentrum en 1 plaats voor kortopvang. Het concept en de architectonische vormgeving van het centrum maken het mogelijk dat we een ruim spectrum van zorgvragen kunnen beantwoorden. Gaande van ondersteuning gedurende één of meerdere dagen per week, gedurende een bepaalde periode of permanent. Ook qua zorgintensiteit beoogt het centrum een antwoord te bieden aan de doelgroep waarbij naast de nodige ondersteuning inzake fysieke zorg, ook deskundigheid aanwezig is voor de psychosociale zorg.

Sedert 1 januari 2017 wordt de financiële kant van de zorg georganiseerd via de PVF – de persoonsvolgende financiering. Dit wil zeggen dat aan elke persoon een budget wordt toegekend dat verschilt naargelang zijn/haar noden en dat hij/zij vrij kan besteden. Sedert de invoering van de PVF heeft Groenhoef net zoals alle andere instellingen voor mensen met een beperking reeds 3 besparingsgolven over zich heen gekregen.

Toch vinden wij de kwaliteit van de zorg zeer belangrijk. Daarom wordt Groenhoef in de volgende maanden uitgebreid met een aparte ruimte voor de dagactiviteiten.

Ook de vijf Lions Clubs doen een inspanning om de levenskwaliteit in Groenhoef te verbeteren. Dit deden zij vorig jaar door mee te helpen aan de tuinaanleg en er bloemen en planten te helpen plaatsen. Ook dit jaar weer zal elke zondag tijdens de zomer een ‘Groenhoef Café’ georganiseerd worden: dit is een cafetaria (hopelijk steeds buiten) dat geopend is van 14 tot 17 uur en bewoners, familie, vrienden en ook mensen zonder relatie met Groenhoef verwelkomt.

GolftornooiVrijdag 9 juni 2023 – Millennium Golf Paal

Prachtig gelegen aan de Paalse Plas, in het zuiden van de Limburgse Kempen.
Een uitgelezen kans om relaties en vriendschappen te onderhouden.

 • Scorekaart en lunchpakket afhalen vanaf 11.30u.
 • Er wordt om 13.00u gestart met het shotgun systeem: iedereen start op hetzelfde moment op een verschillende hole.
 • Er wordt gespeeld volgens het single stableford systeem.
 • Minstens tien spelers winnen een prijs.
 • De prijsoverhandiging gebeurt tijdens het diner dat volgt na het tornooi.
 • Inschrijvingen zijn beperkt.
 • Voor diegenen die de golf willen ontdekken, wordt een golfbelevenis in groep van tien personen aangeboden.

Golfbelevenis

Méér dan een gewone golfinitiatie!
Een mogelijkheid om ècht kennis te maken met de golfsport
Een teambuildingactiviteit voor uw management of medewerkers Individueel mogelijk of per team.

 • Programma van 13.30 u tot 17.00u.
 • Technische inleiding & lange slagen op de driving range
 • Korte pauze
 • Spelervaring op de Compact Course
 • Putting Wedstrijd (een fles wijn voor de winners!)

De deelnemers worden in kleine groepen ingedeeld die elk begeleid worden door een professional. Met deze formule gaan de deelnemers reeds echt op het golfterrein en kunnen zo proeven van de omgeving en de sfeer van de golfsport.

Golfbelevenis.2

Voor hen die reeds een golfinitiatie meemaakten!

 • Programma van 13.30 u tot 17.00u.
 • Korte inleiding
 • Spelervaring op de Compact Course
 • De deelnemers worden samen geplaatst met een ervaren speler en doen samen een wedstrijd. Wij zorgen voor de ervaren spelers, tenzij je zelf een vriend(in) meebrengt die met jou een team wil vormen.

Deelname aan de Golfbelevenis, Golfbelevenis.2 en het diner zijn aan dezelfde voorwaarden als aan de golfwedstrijd.

Programma 9 juni 2023


Start: 13.00 uur
19th hole: 17.30 – 18.30 uur
Aperitief: 19.00u
Prijsuitreiking: tijdens diner

Dress code: business casual, classic of smart

Adres: Millennium Golf Donckstraat 30, 3583 Paal-Beringen

Golfbelevenis
Programma van 13.30 u tot 17.00 u.
Technische inleiding & lange slagen op de driving
range. Spelervaring op de Compact Course.
Putting Wedstrijd (een fles Cava voor de winners!)

Met dank aan onze sponsors

Groep VDH, uw Mercedes-Benz-partner voor cars, trucks en vans met concessies in Herentals, Diest en Mol.
Het beste van VTM. Met exclusieve nieuwtjes, de leukste fragmenten en een heleboel extra's van je favoriete programma's.
Op onze website kun je je aanmelden in KBC Touch en vind je alle info over zicht- en spaarrekeningen, leningen, hypotheek en beleggen. We helpen je graag.
GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters
Het productiehuis RV Production is al jaren een vaste waarde in het Vlaamse medialandschap. Ze zijn vooral bekend van toptelevisiereeksen zoals “Gaston & Leo”, “De Kotmadam”, “Lili en Marleen” en “De Zonen van Van As”.
EMG Belgium levert nationaal en internationaal diensten voor televisie- en mediaproducties. Wij faciliteren het maken van content met de nieuwste technologie en bevlogen servicegerichte vakmensen. Onze jarenlange ervaring combineren wij met betrokkenheid, flexibiliteit en creativiteit.
Essilor, wereldmarktleider in voorgeschreven brillenglazen
Minds & More. We provide matching minds– whether that's advising on strategy, transforming digital content, or aligning consultants and clients.
Entiris is a sheltered workshop. These are organizations that provide employment opportunities for people who are distanced from the labor market.
Chacalli Wines is a wine importer and distributor of fine wineries worldwide. We have wines in all wine styles and all price ranges!
NicoWeb. Inboud marketing voor zelfstandigen.
Ambisphere BV is een onderneming gespecialiseerd in de verkoop van professionele tenten en heteluchtkanonnen aan bedrijven en particulieren.

LIONS CLUBS

AARSCHOTAARSCHOT Parel van het HagelandDIESTSINT JORIS WINGESINT PIETERS RODE Kasteel van Horst