Kledinginzameling 2019

Kledinginzameling Diest

Op zaterdag 27 april 2019 vond onze 29ste kledinginzameling plaats. We haalden bijna 30 ton kleding op. Bedankt voor jullie steun.
Onze volgende kledinginzameling wordt verwacht op zaterdag 25 april 2020.

Onze kledingsactie loopt al 29 jaar!

Dankzij de steun van zoveel mensen blijft onze kledingactie een groot succes. Jullie helpen ons zowel op de jaarlijkse inzameldag, waar we zo’n 25 000 kilo kleding ophalen, als bij de permanente inzameling via de kledingcontainers, die nog eens goed is voor 100 000 kilo per jaar!

De ingezamelde kleding wordt verkocht en met de opbrengst worden de schoolgebouwen afbetaald. Veilige en nette schoolgebouwen zijn heel belangrijk om goed onderwijs te kunnen organiseren.

Dit jaar breiden wij onze steun uit naar vzw Martine Van Camp te Molenstede. Wij helpen hen bij de financiering van de nieuwbouw van een woon- en dagcentrum op de plaats waar vroeger de kerk van "Poelske" stond.

Martine Van Camp

• Woon- en dagcentrum voor volwassen personen met een mentale beperking, rekent op jullie!

De Bremberg

• School voor Buitengewoon Onderwijs Kleuter, Lager en secundair onderwijs
  • Voor kinderen en jongeren van 2,5 jaar tot 21 jaar met een verstandelijke beperking en met sterk verschillende behoeften en noden.

Het hele jaar door kan je je steentje bijdragen door gebruik te maken van onze permanente containers op volgende plaatsen:

DIEST

HALEN - ZELEM

• Parking Dancing Astrid

WAT MAG ERIN?

• Kleding en accessoires (riemen, tassen, schoenen per paar)
  • Beddengoed (hoofdkussens, slaapzakken, lakens, dekens en dekbedden)
  • Keuken- en badkamertextiel (hand-en theedoeken, schorten, washandjes)
  • Woningtextiel (tafelkleden, gordijnen, zetelhoezen)
  • Speelgoedknuffels
  • Propere lappen, textiel met klein deffect

WAT BLIJFT ERUIT?

• tapijten, matrassen, zetelkussens, nat en/of besmeurd textiel

Deze inzameling wordt georganiseerd door de Lions- en Leo Club Diest, de ouders en het personeel van de school voor Buitengewoon Onderwijs “De Bremberg” en van Home “Martine Van Camp”. Ook de scouts van Diest komen ons jaarlijks helpen.

Naast de blijvende ondersteuning van “De Bremberg” steunen wij ook vanaf  heden Home “Martine Van Camp” met een renteloze lening en een vast jaarlijks bedrag voor de toekomende 20 jaar, voor de realisatie van het nieuwe dagcentrum op de gekende kerksite “Poelske”.

In naam van de leerlingen, gasten, ouders en personeel, danken wij U bij voorbaat.

Kledinginzameling Diest Bremberg  Kledinginzameling Leo's

Kledinginzameling  Kledingcontainer Diest