Posted on

Kledinginzameling voor uitbreiding Bremberg

De Standaard – 11 april 2007

De inwoners van Groot-Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Bekkevoort en Geetbets mogen deze week een folder met een plastic zak in de bus verwachten. In die zak kunnen ze op 21 april hun oude kledij stoppen. Die wordt dan vanaf negen uur aan huis opgehaald en per kilo verkocht. Met dat geld wordt de school voor Buitengewoon Onderwijs De Bremberg uitgebreid. 

,,Wij richten ons al voor de zeventiende keer tot de bevolking”, zegt Dick Lahou van de Diestse Lions Club. ,,De voorbije jaren konden we telkens zo’n 25.000 kilo klederen inzamelen. Dit jaar hopen we op 30.000 kilo.” 

De Bremberg biedt momenteel plaats aan zo’n 160 mentaal gehandicapte leerlingen uit het kleuter-, lager- en secundair onderwijs. Dat is nog steeds aan het stijgen en de school kan het groeiend aantal leerlingen nog nauwelijks slikken. Een uitbreiding van de gebouwen dringt zich dus op. (ibo)