Lions Club Diest

Dit weekend is het eendjeskoers in Diest!!!

Nu zondag, 23 juni, worden de eendjes gelost om 15 uur in de Demerstraat, aankomst op de Kaai aan de Paardentrap. Hopelijk kan je erbij zijn!

LCD Eendjeskoers Diest 2019

Klik hier om je eendje te registreren voor de koers.

Bij registratie problemen, aarzel niet om ons te contacteren:
eendjeskoers@lionsclubdiest.be

Samen met Supermercado.

In samenwerking met Supermercado, een zuiders stadsfestival met braderie dat hetzelfde weekend doorgaat, organiseren we opnieuw een eendjeskoers in Diest. Geen echte eendjes maar wel duizenden plastic eendjes koersen die dag richting de finish. Iedereen kan deelnemen aan de race. Is jouw eend de snelste dan wordt je persoonlijk eigenaar van een Volvo V40, geschonken door garage Rutten. 2de prijs is opnieuw een electrische fiets.

Waarom doen wij het?

• omdat wij hopen iets te verdienen voor onze VZW’s De Bremberg en Martine Van Camp.
  • Home Martine Van Camp start met de bouw van Project Poels, een woon- en dagcentrum voor mensen met een beperking.

Maar ook

• omdat we er zelf graag opnieuw een groot feest van willen maken.
  • om mensen naar onze stad uit te nodigen, ook van de gemeenten en steden rond ons.
  • omdat we niet kunnen wachten tot 2020, tot de Demer echt opnieuw door onze stad stroomt.

Hoe kan men deelnemen?

In verschillende handelszaken in de stad en de deelgemeenten en bij Toerisme Diest in de Koning Albertstraat kan men eendjes kopen om deel te nemen aan de koers. De deelnemende handelszaken zijn te herkennen aan het logo op de etalage. Zaterdag kan je ons ook vinden op Supermercado om nog eendjes te kopen

Een eendje om deel te nemen kost opnieuw slechts 5€.

Nieuw is dat er dit jaar niet alleen gele eendjes maar ook rode en blauwe zullen verkocht worden. Samen vormt deze eendjesfamilie een knipoog naar de kleuren van de vlag van Columbia, het thema dit jaar van Supermercado.

Registreer je eendje ten laatste zaterdag 22 juni!

Registreren kan op www.eendjeskoers.be tot zaterdag middernacht.

Volg onze eendjes op Facebook of Instagram

Eendjeskoers 2016

Op 4 september 2016 organiseerden wij een eerste eendjeskoers op de Demer in Diest.  Dit werd een enorm succes. 30.000 aanwezigen volgens de pers, “sedert de bevrijding in 1945 was er nooit meer zo veel volk als op 4 september 2016”

Eendjeskoers 2016 Diest Eendjesrace 2016 Lions  Eendjeskoers Diest 2016

Lions Club Diest

Reeds meer dan 50 jaar is onze Lions Club actief ten bate van de mensen met een beperking. Een halve eeuw lang mochten wij met uw hulp nieuwe initiatieven nemen, bouwen, uitbreiden, zorgen.  Samen met u, samen met de directies en medewerkers van De Bremberg, Entiris, Home Martine Van Camp en Groenhoef, samen met vele anderen konden wij ‘sociaal ondernemerschap’ in de praktijk brengen nog voor de term was uitgevonden.

• Onze school ‘De Bremberg’ telt 180 leerlingen en ruim 100 leerkrachten, logopedisten, kinesisten, e.d.

• De beschermde werkplaats Entiris werd in 1967 door Lions Club Diest opgestart en nadien overgedragen aan VZW Entiris. De werkplaats in Diest telt nu meer dan 300 werknemers.

• Home Martine Van Camp zorgt dagelijks voor meer dan 170 volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit doen zij met ruim 120 medewerkers.

• Groenhoef is ontstaan door een samenwerking van VZW Martine Van Camp en VZW Stijn. Groenhoef wordt gesteund door de 5 Lions Clubs van het Hageland en zorgt dagelijks voor 19 inwonende en 8 niet-inwonende mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Voor de zorg staan 25 medewerkers in, maar ook een groot aantal externe verpleegsters en zorgverleners.

Alles samen raken onze initiatieven meer dan 800 gezinnen in Diest en de ruime omgeving!

Dat een vriendenclub op zoveel steun mocht rekenen om dit alles te realiseren vinden wij fantastisch!
Dank u aan allen.